+45 89 80 67 67 info@alstraeservice.dk

Erfaren rod- og stubfræsning i hele Sønderjylland

Vil du udnytte pladsen dér, hvor det gamle træ stod? Så lad Als Træservice fjerne træstubben med en stubfræsning. Vi kan også fjerne irriterende rødder i jorden med en rodfræsning, så du kan få nye muligheder og mere plads i din have.

Vi fræser stubbe og rødder i alle størrelser

Det er ikke nok at få fældet træet eller ryddet et buskads. Skal du bruge pladsen eller udnytte jorden, er der brug for at få fjernet træstubbe og rødder. Vi tilbyder:

Stubfræsning

Vi fjerner stubben efter et fældet træ hurtigt og effektivt, så du kan bruge pladsen til noget nyt.

Rodfræsning

Vi fjerner irriterende rødder i jorden, så du får ren og fin havejord til nye planter.

Veludført arbejde til aftalt tid og pris

Indhent uforpligtende tilbud

Har du tid til at vente på, at naturen går sin gang?

Du kan sagtens selv fjerne en gammel træstub. Men det tager tid. Og du kan også sagtens selv rense jorden for irriterende trærødder. Men det er hårdt og tidskrævende arbejde. Så er det både hurtigere og nemmere at lade os fjerne stubbe og rødder i din have.

Hvordan fjerner du en gammel træstub?

Lad os allerførst starte med at aflive en gammel og sejlivet myte: Du kan IKKE slå en træstub ihjel med kobbersøm. Kobber er et næringsstof, som træet har brug for. Så det nytter ikke noget at banke kobbersøm i stubben, for at få den til at gå ud.

Skal du gøre det ”naturligt”, skal du grave jorden væk rundt om stubben, og skære den over cirka 10-15 cm under jordoverfladen med en sav.

Derefter pakker du stubben ind i plastik og skovler jorden tilbage over den. Så vil den rådne op og formulde i løbet af nogle år.

Du kan også bruge sprøjtemidlet Roundup. Her påfører du nogle få dråber ufortyndet Roundup på selve rodtoppen, og pensler det hen over den. Så spreder giften sig i træstubben og slår den ihjel, hvorefter den vil tørre ud og rådne væk i løbet af nogle år.

Det tager med andre ord en god del tid at fjerne træstubbe og -rødder på den måde. Så har du ikke tid til at vente på det, er det hurtigere med en stubfræsning.

Hvad er stubfræsning?

En stubfræsning foregår ved, at vi kommer ud med en stubfræser og hakker roden til træflis. Det foregår med en roterende metalskive med nogle tænder på siden, som skærer sig gennem træstubben lag for lag.

Når roden er skåret ned i den ønskede dybde, kommes der jord hen over roden, hvorefter resten af den vil rådne og formulde naturligt. Træflisen fra stubfræsningen kan enten fjernes eller formulde og give næring til jorden.

Hvordan fjerner du rødder i jorden?

Gamle trærødder og rodnet efter et gammelt buskads kan være med til at gøre det umuligt at kultivere og bruge jorden til noget nyt.

En af mulighederne er at grave arealet op og fjerne trærødderne med håndkraft. Det er meget hårdt arbejde, netop fordi rødderne gør det svært at grave i jorden.

Er der tale om mindre rødder, kan det også være, at du kan fræse dem over med en almindelig havefræser. Det er dog både meget hårdt og kan være direkte farligt, fordi fræseren tit vil gå i stå og slå ud til siderne, hvis den ikke kan hakke roden over. Og der vil altid være nogle rødder, som er for store eller ligger for dybt til, at havefræseren kan hakke dem over.

Endelig kan du forsøge dig med sprøjtegift. Men det vil oftest kun fjerne de rødder, som ligger lige under eller i selve jordoverfladen – og det kan tage år, før de døde rødder er rådnet op.

Så igen er det både nemmere, mere sikkert og hurtigere at få foretaget en rodfræsning.  

Hvad er rodfræsning?

Rodfræsning foretages også med en stubfræser. Men i stedet for at stubfræseren skærer sig gennem en træstub, kører vi maskinen gennem det jordlag, du vil have renset. Derved fræses de rødder over, som ligger i det.

Det giver dig et dejligt løst jordlag, som samtidig er blevet beriget med den træflis, som rødderne er blevet hakket ud i. Den formulder i løbet af de efterfølgende år og er med til at skabe en god muldjord. Det giver samtidig god næring til de planter, du planter i jorden.

Hvad koster rod- og stubfræsning?

Prisen på rod- og stubfræsning afhænger af, hvor stor en træstub du skal have fræset væk. Eller hvor stort et areal du skal have rodfræset.

Skal du have fræset en træstub væk, er det derfor en god idé, at du måler omkredsen på den, inden du kontakter os. Så kan vi oftest give dig en pris, du kan regne med holder, alene ud fra målet.

Har du flere stubbe eller et større areal, der skal fræset fri for rødder, er det sikreste, at vi kommer ud og kigger på opgaven, før vi giver dig en pris.

Så kontakt os i dag, og få et uforpligtende tilbud på rod- og stubfræsning i din have.

Veludført arbejde til aftalt tid og pris

Indhent uforpligtende tilbud

Vi kan også hjælpe dig med

I forbindelse med træfældning kan vi også hjælpe dig med:

Topkapning/fældning

Den sikre metode, hvis træet ikke kan fældes ved roden.

Rod- og stubfræsning

Så du kan bruge pladsen til noget andet i din have.

Eget savværk

Få skåret dit gamle træ fra haven op til brænde eller planker.